Niels Andersen

Niels Andersen

Senior Chief Consultant

DTU SPACE
Institut for Rumforskning og Rumteknologi

Geomagnetisme og Geospace

Danmarks Tekniske Universitet

Centrifugevej

Bygning 356, rum 006

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 45 25 97 01
E-mail nand@dtu.dk

Få tilsendt vCard på e-mail.

Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2022
DTU har bidraget med rådgivning og teknologisk viden i forbindelse med grænsedragningsaftalen mellem Canada og Kongeriget Danmark. (Foto: DTU Space)
14 JUN

DTU bidrager til historisk grænseaftale for Kongeriget

Med rådgivning fra DTU Space om havret og præcise koordinater er 3.962 km grænse mellem Canada og Kongeriget Danmark nu fastlagt.

Kortlægning og opmåling
2016
Photo: Mikal Schlosser
05 SEP

Rusland forærede DTU Space buste af Yuri Gagarin

I fredags fik DTU Space overrakt en buste af den første mand i rummet, Yuri Gagarin. Det skete ved en højtidelighed på et-årsdagen for opsendelsen af den første danske astronaut Andreas Mogensen og hans russiske kaptajn og pilot Sergey Volkov.

Rumforskning
Mogensen_Volkov_launch2sep2016
01 SEP

Astronauter hylder første menneske i rummet på DTU Space

Andreas Mogensen og den russiske pilot på hans rumfærd i fjor er med, når DTU Space på fredag får overdraget en buste af Jurij Gagarin, som var det første menneske i rummet. Busten er en gave fra Rusland som påskønnelse for mange års civilt dansk-russisk rumsamarbejde.

Rumforskning
Droner_Satellitter_Arktis_2016
29 AUG

Satellitter og droner kan hjælpe befolkningen i Arktis

For første gang præsenteres nu et samlet billede af de muligheder, Danmark har for at etablere en ruminfrastruktur med satellitter og droner i Arktis. Det sker med en en ny rapport, som DTU Space netop har fremlagt. Satellitter og droner kan udgøre grundstammen i en fælles infrastruktur for civilsamfundet og Forsvaret i Arktis, viser rapporten...

Satelitter Polarforskning Kortlægning og opmåling
xx
27 JUN

DTU ser frem til samarbejde om satellitter i Arktis

DTU Space og Polar DTU har bidraget med viden og ekspertise til den civile del af forsvarets nye Arktis-analyse.

Satelitter Polarforskning
2015
Illustration: Tegnestuen Vandkunsten
29 JUN

Millionstøtte til ny arktisk byggeskik

DTU skal i samarbejde med Rambøll og Tegnestuen Vandkunsten udvikle en ny byggeskik, som er tilpasset de særlige arktiske forhold. Målet er en byggeskik, der i højere grad går i dialog med den arktiske natur og kultur. Midlerne er delvist præfabrikerede bygningselementer, der er montagevenlige og genanvendelige. Den A.P. Møllerske Støttefond...

Polarforskning Byggematerialer Byggeproduktion og byggeledelse Bygningsdesign Bygningskonstruktion Indeklima
Illustration: Jan Erik Rasmussen
09 FEB

Satellitter og droner som rygrad i fremtidens Arktis

Satellitter og droner kan til sammen udgøre rygraden i en fremtidig infrastruktur, som er særligt anvendelig i Arktis. Det er hovedkonklusionen i en rapport om mulighederne for at benytte satellitter og droner i Arktis, som DTU Space og Polar DTU offentliggør i dag.

Polarforskning Rumforskning Satelitter Rumteknologi og instrumenter
2014
Foto: Colourbox
16 DEC

Ny uddannelse skal sikre flere arktiske ingeniører

Tre nordiske tekniske universiteter, DTU, NTNU og Aalto, udvikler i øjeblikket en fælles uddannelse i arktisk teknologi. Den skal imødekomme behovet for ingeniører med viden om vilkårene i polaregnene.

Polarforskning
Komiteen for arktiske parlamentarikere under besøget i København. Foto: Inuit Ataqatigiit Folketingimi
12 JUN

Arktiske parlamentarikere på DTU

Den 11. juni fik DTU besøg af komiteen for arktiske parlamentarikere (SCPAR). Komitéen, som består af parlamentarikere fra de otte arktiske stater, fik smagsprøver på DTU’s arktiske forskning og et indblik i de undervisnings- og forskningsfaciliteter, DTU har i Grønland.

Polarforskning Klimaændringer Jordobservation
2013
Istykkelse ved Arktis. Foto: ESA.
14 NOV

DTU bidrager til Forsvarets analyse af en styrket indsats i Arktis

Forsvaret har netop startet arbejdet med at undersøge, hvordan indsatsen i Arktis kan blive styrket. DTU bidrager med viden og ekspertise.

Polarforskning Jordobservation Klimaændringer
DTU Space har bred erfaring i at arbejde med Arktis.
14 NOV

DTU Space bidrager til Forsvarets analyse af en styrket indsats i Arktis

Forsvaret har netop startet arbejdet med at undersøge, hvordan indsatsen i Arktis kan blive styrket. DTU Space bidrager med viden og ekspertise.

Rumforskning
Istykkelse ved Arktis
13 NOV

DTU bidrager til Forsvarets analyse af en styrket indsats i Arktis

Forsvaret har netop startet arbejdet med at undersøge, hvordan indsatsen i Arktis kan blive styrket. DTU bidrager med viden og ekspertise.

Jordobservation Klimaændringer
Magnetisk misvisning i hhv. Danmark og Grønland. Illustrationen viser, hvor mange grader magnetisk nord afviser fra geografisk nord. Grafik: DTU Space
20 FEB

Ny magnetfeltsmodel til Arktis

DTU Space har indgået en aftale, der sikrer 12 mio. kr. til udvikling af en magnetfeltsmodel til brug i Arktis. Modellen kan bruges til at forbedre præcisionen og sikkerheden ved retningsbestemte olieboringer.

Polarforskning Satelitter Jordens magnetfelt Jordobservation Innovation og produktudvikling
2012
DTU opretter et nyt, tværgående center for polare aktiviteter, der gennem forskning, uddannelse, myndighedsbetjening og innovation skal understøtte kongerigets arktiske strategi. Foto: ARTEK
07 FEB

DTU hjælper kongerigets arktiske strategi på vej

DTU opretter et nyt, tværgående center for polare aktiviteter, der skal understøtte kongerigets arktiske strategi. Det sker gennem forskning, uddannelse, myndighedsbetjening og innovation.

Polarforskning
2010
Lomrog II-ekspeditionen med den svenske isbryder Oden indgik i Kontinentalsokkelprojektets arbejde med at indsamle data i området nord for Grønland for at kunne dokumentere Danmarks krav om udvidelse af kontinentalsoklen. Foto: Benjamin Hell
01 MAR

Iskoldt kapløb om havbundens ressourcer

Danmarks grænser på landjorden har ligget fast siden 1920, men til havs er der stadig uafklarede spørgsmål. Selv om det sandsynligvis handler om adgangen til betydelige ressourcer, udkæmpes den moderne grænsedragning dog hverken med kanoner eller krudt, men med målinger og dataindsamling.

Havforskning Kortlægning og opmåling Polarforskning